Az öngyilkos cipőfűző blogja

Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem.

Az öngyilkos cipőfűző blogja

Többszörös öngyilkossági kísérletet elkövető ifjú keresi hozzá illő párját. Jelige: "Meghalok érted!"

Kipróbálnál egy új játékot? Na, akkor katt a képre, és kezdődjék a szórakozás :)

 

league_of_legends_rope_skipping_gif_by_mizoreame-d6k1w9b.gif

Ingyen pénz a Pokerstrategytől! Katt a képre, és kezdj el pókerezni, ingyen, valós pénzért!

Regisztrálj a 888poker termébe, és most 88$-t kapsz.Katt a képre, és induljon a pókerparty!

tumblr_mlefm6o70u1qbogk6o1_400.gif

EZ megtörtént

A Kentucky állambeli Louisville-ben Barry Kemp 5005 év börtönbüntetést kapott többrendbeli fegyveres rablásért. Az elítélt enyhítésért folyamodott a bírósághoz, és a bíró végül együttérzően lecsökkentette a büntetését 1001 évre.

Nagyon megszívta

  Egy tolvaj benzint akart lopni egy lakókocsiból, de a kocsi gazdája meghallotta a motoszkálást és kihívta a yardot. A kiérkező rendőrök egy sokkos állapotban lévő embert találtak a földön egy hatalmas tócsa fekália közepén. Az idióta bűnöző csak arra lett figyelmes, hogy amikor megszívta a csövet, a szokásosnál sokkal nagyobb adag folyadék indult meg a szájába. A lakókocsi tulajdonosa eltekintett a feljelentéstől. Saját bevallása szerint azért, mert ilyen jót még az életben nem nevetett. Szerencsétlen fickó a wc-tartályt csapolta meg.

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Miért nem tiltják be Ukrajnában a kettős állampolgárságot?

2015.01.06. - DoktorSSJ 7 komment

Pavlo Klimkin külügyminiszter szerint büntetéssel kell számolniuk azoknak az ukrán állampolgároknak, akik kettős állampolgárokként lépik át Ukrajna és az EU határát. Legalábbis ezt jelentette ki hétfőn, január 5-én egy szoboravatást követően, az ungvári várban tartott sajtótájékoztatóján. Nem tudni, mit szívott a sajtótájékoztató előtt, mindenesetre én is kérnék ebből az anyagból. Ennek az országnak, vagy tákolmánynak, vagy nevezzük bárminek a vezetősége komolyan csak ezzel tud foglalkozni? Kettős állampolgárság?

 download.jpg

 

 Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter beszédet mond Mária Terézia szobrának avatásán Ungváron (2015.01.05)

 

 

Az országban jelenleg polgárháború zajlik, véres polgárháború, amely talán mindkét fél érdekeit védelmezi, mégis értelmetlenül. Kijev, Turcsinov és Jacenyjuk elvtárs vezetésével folytatni akarja a háborút, a szakadárok pedig továbbra is reagálás végett tartják soraikat. Kit érdekel igazából ez, inkább fingassuk meg a kettős állampolgárokat. Pénzügyileg (és úgy általánosságban is)az ország csőd közeli állapotba került, a hrivnya értéke lassan egyenlő lesz a semmivel. De kit érdekel, inkább fingassuk meg a kettős állampolgárokat. Az országban általános a kormánnyal szembeni elégedetlenség, hiszen mióta Ukrajna hihetetlenül demokratikus kormányzattal rendelkezik, az élelmiszer és egyéb árak lassan uniós szinten lesznek, miközben a fizetés éppenséggel megegyezik lassan a nigériai átlagfizetéssel. A sorozási stresszelés, a háborús helyzet, és a változatlanság helyzetének frusztráltsága csak tovább növeli az általános társadalmi elégedetlenséget, amely ugye tüntetésekkel jár. De kit érdekel, ugyan már, inkább fingassuk meg a kettős állampolgárokat. Hirdetik a népek barátságát, szeretnének közös határokat az Európai Unióval, sőt, tagságokat is szeretnének. De kit érdekel, fingassuk meg a kettős állampolgárokat (akiknek egy része európai uniós állampolgár – magyar, lengyel, román, szlovák, stb.) Ezer, meg ezer problémával teng-leng ez az országnak nevezett valami, de a vezetőségnek, legfőképpen a külügyminiszternek az jár az eszében, hogy jól meg kellene fingatni ezeket a kettős állampolgárokat. Tipikus ukrán felfogás. Bár, ha belegondol az ember, most vagy ennyire nincs már pénz, vagy csak provokálni akarnak. Lényeg, hogy megfingassuk a kettős állampolgárokat, pénz is lesz, provokálás is. „Jóvanazúgy”. De térjünk át arra a részre, hogy hogyan is szeretnék ezek az emberkék megvalósítani ezt a roppant kreatív, sőt, valósággal fantasztikus ötletet.

 

 

Kedves Olvasó. Ha azt hitted, hogy én ezt most ide le fogom firkantani, akkor van egy rossz hírem. Nem fogom. Ugyanis nem lehet. (Bár ki tudja, előbb vagy utóbb ki fognak találni valamit erre is. ) Több szempontot fogunk átvenni, hogy miért is nem.

  1. Az ukrán alkotmány nem tiltja a kettős állampolgárságot. Sőt. Igazából ilyen fogalom sincs benne. Tehát elméletileg nem tiltja, de nem is engedélyezi, ami ugye egy paradox helyzet, de aki ebben az országban él, az már megszokta az ilyet. Hogy lehet büntetni azt, ami nincs tiltva, de engedélyezve sem?
  2. Komolyan szeretnék bíróság elé állítani, vagy büntetésekkel szankcionálni a kettős állampolgárokat? Nem gondoltak bele ott fenn, hogy már-már milliós szinten van a kettős állampolgárok száma? Csak ukrán - magyar állampolgársággal rendelkező kárpátaljaiból legalább 60.000 fő van, ha nem több.(Itt szükséges megjegyezni, hogy nem számoljuk hozzá azokat az ukrán nemzetiségű ukrán állampolgárokat, akik felvették a magyar állampolgárságot) És akkor még nem beszéltünk a lengyel, szlovák, román, de legfőképpen orosz állampolgársággal rendelkező jogszemélyekről, akik a legnagyobb számban vannak.
  3. Ugyan már Uraim, ha elkezdik büntetgetni a kettős állampolgárokat, a parlamentben sokan kellemetlenségek elég fognak nézni. A kormány fele külföldi. Rengeteg olyan politikus van, aki kettős állampolgársággal, sőt, hármas állampolgársággal rendelkezik. Vannak ukrán – orosz állampolgárok, ukrán-grúz állampolgárok, ukrán – litván állampolgárok, ukrán – izraeli állampolgárok, sőt, ukrán-izraeli-amerikai állampolgárok is, és még lehetne sorolni. De miért? Értelmetlen. Érdemes még megemlíteni az importált grúz politikusokat (Kvitashvili, Zguladze) vagy épp amerikai, vagy litván politikusokat, akik ukrán miniszteri tisztségben vannak. Na, vajon velük mi lesz? Megbüntetik? Kitiltják Ukrajnából? Ugyan már Uraim, maguk alatt vágják a fát.

 

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy ennek milyen diplomácia következménye lenne. De ők erre sem gondoltak, ahogy elnézem. Csak nehogy az legyen, hogy amikor Ukrajna EU-tagságáról kell majd dönteni, néhány tagállam tiltakozni fog a csatlakozást illetőleg. De, inkább legyen az. Ukrajnának úgy hiányzik az Európai Unió, mint a lábnélküli haveromnak az új csizma. De erről majd máskor.

Összességében: tessék, lehet büntetni a kettős állampolgárságot. Kezdhetik nyugodtan fentről is. Aztán ha eljutnak a „parasztnéphez”, ne adjisten’ problémákba ütközzenek. Vágják csak maguk alatt a fát, csak aztán nehogy a végén anarchia vagy egy újabb brutális jellegű Majdan törjön ki, mert akkor kő kövön nem marad.

 

 

Ukrajna etnikai térképe. Igen sok bíróságra lesz szükség.  (ezen még Krím Ukrajna része, sajnos jobbat most nem találtam)

 

 

ukrajna_etnika_1393271721.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://mamerd.blog.hu/api/trackback/id/tr617047825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petrol pet 2015.01.07. 09:28:24

Szia, a fejlécben az elgépelést majd javítsd ki: "tartsd"

jogalany 2015.01.07. 10:20:44

Egy fasisztákkal kokketáló rezsim, fasizsta gondolatai.
Azt mondja a barátom, hogy ne mán, hisz Turcsinov, Jaszenyuk, Porosenko enm lehetnek fasiszták, hiszen zsidó származásuk ezt kizárja, de ez egyrészt nem így van, lehetnek ettől fasiszták, mindenesetre maguk közé engedték Őket és rájuk építenek a hatalmuk megtartásában. Tehát szövetségesek.

bkkzol 2015.01.07. 10:25:46

A szep szines terkepen latszik is , hogy mikent lehet 1 het alatt vegetvetni a polgarhaborunak. Tarsanak egy nepszavazast a teruletek hovatartozasarol. A Krim megoldotta, az is nkabba NATO-nak faj, mert mar uton volt a nato flotta.

besztercei 2015.01.07. 10:30:10

Pár éve Magyarországon tanuló kárpátaljai ismerősök azt mondták, hogy hazaárulás vagy valami hasonló címén szokták azokat a kettős állampolgárokat elítélni, akikkel ki akarnak valamiért szúrni. Úgy rémlik, hogy 5 évet mondtak, hogy annyi járna érte. Tehát minimum valami rugalmasan értelmezhető törvénynek lennie kellett már akkor is erre.
Azt is mondták, hogy általában nem szokták az átlagembert ilyesmivel vegzálni, ők is rendszeresen járnak haza, de ha valamiért elmérgesedik a viszony (általában az oroszokkal), akkor rá szoktak erre is szállni, hogy ezzel is nyomást gyakoroljanak a másik országra. Jelen esetben nem csak az oroszok nem viselkedtek velük barátian, hanem Hazánk vezetése sem viszonyult hozzájuk túlzottan támogatóan. És most még a lehetőség is adott, hogy kijátszhassák ezt az ütőkártyát. A kérdés csak az, hogy most is csak az oroszok ellen vagy most már ellenünk is ki akarják játszani.

besztercei 2015.01.07. 10:47:11

Látszatintézkedésnek tűnik, de ahogy egy háborúban a hátország rombolása, úgy jelen esetben az éppen ukrán fennhatóság alatt lévő emberek zaklatása is demoralizáló lehet, vagy legalábbis jobban meggondolják az emberek, hogy mennyire támogassák aktívan a szigorúan "önkéntes" alapon Ukrajnában harcoló orosz katonákat.
Egyébként szintén a kárpátaljai ismerősök mondták annak idején, hogy leegyszerűsítve az egész ukrajnai belpolitika arról szól, hogy az ukránok és az oroszok ki akarnak szúrni egymással: ha az ukránok vannak hatalmon, csorbítják a kisebbségek jogait, az nem érdekli őket, hogy a legnagyobb (orosz) kisebbség mellett a többi is bánja, ha meg az oroszok nyernek, akkor igyekeznek minél szorosabb kapcsolatot kialakítani Oroszországgal, ami szintén nem jó a magyar, lengyel, tatár stb. kisebbségeknek. Szóval bármi van, az Ukrajnának nevezett országban feszültség van a kisebbségek között és ami nekem talán a legfontosabb, hogy Kárpátalján mindenképpen szívnak a magyarok.

Amúgy meg szerintem sem az ukránok, sem az oroszok nem grál lovagok, ha eltekintünk a nagyfiúk geopolitikai játszmáitól, akkor csak az szól az Ukrajna mellett, hogy Budapesten annak idején aláírtak egy egyezményt Oroszországgal, hogy lemondanak az atombombáról (amivel most szavatolhatnák a függetlenségüket), cserébe Oroszország is tiszteletben tartja az akkori határokat. Még akkor is, ha az úgy létrejött ország harmada orosz anyanyelvű.

DoktorSSJ 2015.01.07. 14:36:58

@petrol pet: Köszi szépen, észre sem vettem :D

DoktorSSJ 2015.01.07. 14:37:32

Mellesleg egyértelműen igazatok van. Sajnos ilyen ez az ország....
süti beállítások módosítása